Weekendje weg

Zaterdag 1 sept zijn we met een groepje redders uit Raalte naar Callantsoog gereden. Nadat we op de camping waren aangekomen reed 1 van de terreinwagens van reddingsbrigade Paal 13 de camping op met onze tenten die reeds een dag eerder naar Callantsoog waren gereisd.

Zaterdag middag hebben we de reddingspost  bekeken. Na een rondleiding op de post hebben we natuurlijk de auto’s, de trekker en de boten uitvoerig bekeken. Ook waren wij getuige van een demonstratie van de strandwachten van Callantsoog.  Hierna hebben wijonze kans gegrepen om de splinter nieuwe Rescue boards (speciaal voor de reddingsbrigade aangepaste surfplanken) uit te proberen!

Na het zwemmen hebben we even snel gedoucht bij de reddingspost en toen was het alweer tijd om terug te keren naar de camping waar we na de BBQ zijn gaan slapen.

Zondag 2 september moesten we (voor een zondag) vroeg opstaan. Om 9 uur waren we bij de loods waar s,avonds al het materieel staat. Na een korte rondleiding door de loods en een kijkje in de auto,s en de nieuwe boot moesten we alweer terug naar de camping om de tenten in te pakken.

Nadat alle spullen weer in de auto,s waren gestapeld zijn we naar post Groote Keeten gewandeld. Hier werden we opgepikt door 2 terreinwagens van de reddingsbrigade, welke ons over het strand weer terug brachten naar post Callantsoog.

De middag werd afgesloten met een ritje over het strand waarbij er op onze auto een camera gemonteerd werd. Hiermee hebben wij een opname gemaakt van de andere auto welke met ons mee reed. Deze beelden komen zsm op deze site! In overleg met de strand crew hebben wij als bedankje voor dit geslaagde weekend een standaard gesponsord welke het mogelijk maakt om de waterdichte camera op de reddingsboot  te klemmen. De beelden welke met behulp van deze gesponsorde standaard zijn gemaakt, komen ook zsm op deze site.

Als kers op de taart van dit weekend konden we op het aller laatste moment nog regelen dat we een kijkje mochten nemen in het boothuis  van KNRM Callantsoog. De KNRM is “De grote broer” van de reddingsbrigade. Een verschil tussen de reddingsbrigade en de KNRM is dat de reddingsbrigade de hele zomer het strand in de gaten houd en de KNRM alleen in actie komt na een noodoproep. Daarnaast richt de reddingsbrigade zich voornamelijk op zwemmers en watersporters vlak bij de kust, waar de KNRM welke iets zwaarder materieel heeft zich voornamelijk richt op de scheepvaart. Het was dus leuk dat we dit op het laatste moment nog even konden mee pikken!

Al met al kunnen we concluderen dat het een geslaagd weekend was. Wij als trainers kijken nu al uit naar de volgende zomer als we dit weer gaan doen!

Neem voor meer informatie over reddingsbrigade callantsoog eens een kijkje op www.Paal13.com

Voor informatie over de knrm kun je terecht op www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/callantsoog