veelgestelde vragen marathonteam

1. Wat is een marathonteam?

Een marathon team bestaat uit leden die graag in teamverband mee willen doen aan wedstrijden, zoals: avondmarathon, nachtmarathon, vijfkamp of andere wedstrijden.

2. Waarom willen de Reddingsbrigade Raalte een marathonteam?

Jaren geleden hebben wij intensief mee gedaan aan diverse wedstrijden met diverse leden. Dit is de laatste jaren helaas verwaterd en dit willen wij weer opnieuw oppakken. Reddingsbrigade Raalte was altijd het ‘gezelligheidsteam’. Een team bestaat uit minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers.

3. Hoeveel wedstrijden zijn er per jaar?

Diverse brigades uit heel Nederland organiseren wedstrijden, zoals een vijf-/zeskamp of marathon. Het is niet verplicht mee te gaan, maar we willen er ongeveer zes per jaar afgaan.

Een aantal brigades zijn:

– Deventer

– Staphorst

– Lemmer

– Hasselt

– Wageningen

4. Is er een minimum leeftijd om mee te doen?

Zeker niet. Deelname aan het team en de training is voor alle leeftijden. Hoe meer mensen, hoe leuker. Sommige brigades hebben wel een minimumleeftijd van 14 of 15 jaar.

5. Zijn hier extra kosten aan verbonden?

De reddingsbrigade zal alle kosten voor de marathon zelf dekken. Als je zelf wat te eten wilt kopen in de kantine van het zwembad is dit voor eigen rekening.

 6. Vervoer

Er zal altijd begeleiding mee gaan vanuit de vereniging, deze hebben vaak een auto ter beschikking. Als ouders willen kijken en aan willen moedigen, kunnen misschien mee in de auto of zelf mee rijden zodat iedereen mee kan. Zo kan iedereen van en naar de wedstrijd vervoerd worden. Verzamelpunt van vertrek en aankomst is Zwembad Tijenraan.

 7.a. Moet ik mij aanmelden?

Nee dit is niet nodig, je kunt het tweede uur gewoon mee zwemmen.

7.b. Moet ik meedoen aan wedstrijden/marathons?

Dit hoeft natuurlijk niet, je kan ook lekker meetrainen. Ook schrijven de deelnemers zich per wedstrijd/marathon in. De inschrijflijst is aanwezig op het bad als wij een uitnodiging hebben gehad voor een wedstrijd of marathon.

 8. Wanneer is mogelijk de eerste avondmarathon?

Op 23 november organiseert Reddingsbrigade Zwolle de eerste marathon waar wij aan mee willen doen. Deze is in zwembad De Veldkamp te Wezep

 

Wanneer je een andere of aanvullende vraag hebt, kan je die sturen aan tc@reddingsbrigaderaalte.nl