Callantsoog

Callantsoog is een klein dorpje in de kop van Noord-Holland. In de zomer stromen alle vakantie huisjes vol met toeristen en zeker als het lekker weer is kun je op het strand over de koppen lopen.

De Reddingsbrigade in Callantsoog beschikt over 2 Strandposten, 2 Auto’s (die zijn ingericht als strandambulance) en 5 Reddingsboten. Tijdens de zomer is deze reddingsbrigade 7 dagen per week operationeel. Een vast team van betaalde strandwachten en vrijwilligers bewaakt dan actief en preventief de stranden.

Al sinds het jaar 2002 is een van onze eigen leden iedere zomer op het strand van Callantsoog te vinden. Hij was 14 toen hij met zijn ouders op vakantie ging naar dit dorpje, en vanaf dat moment kwam hij ieder jaar terug. Eerst op vrijwillige basis een dag of een weekje meelopen maar toen hij 16 werd heeft hij gesolliciteerd en sinds dien krijgt hij betaald voor zijn werk als Strandwacht.

Hieronder zal hij in de zomer af en toe berichten plaatsen over de dingen die hij op het strand mee maakt. Neem ook vooral eens een kijkje op de website van Reddingsbrigade Callantsoog.

www.Paal13.com

Lees hier alle verhalen uit 2014

5 gedachten over “Callantsoog”

 1. Beste Reddertjes,

  Om met een vliegende start te beginnen in 2014 is de vacature alvast geopend! Ondanks dat de winterperiode nog in volle gang is, zijn de voorbereidingen voor het zomerseizoen van 2014 al begonnen. Dat houdt in dat je vanaf heden weer kunt solliciteren op de functies: Aspirant Lifeguard, Junior Lifeguard, Lifeguard, Senior Lifeguard & Commandant.

  http://www.Paal13.com

  Succes met solliciteren!

  Met vriendelijke groet,

  Reddingsbrigade Paal 13
  “Callantsoog & Groote Keeten”

 2. Ben jij dit weekend mee geweest en vind jij het leuk om hier een stukje over te schrijven voor op de website? Mail dit dan naar secretaris [at] reddingsbrigaderaalte [punt] nl.

 3. Morgen is het zo ver! Dan gaan we met een groep van maarliefst 14 personen naar Callantsoog! Marleen en Bram zijn een dag eerder al vertrokken met een groot deel van de bagage zoals de tenten en de BBQ. De foto’s komen zo snel mogelijk op de site.

Plaats een reactie