PERSBERICHT-Reddingsbrigade staat weer paraat!

Op de meeste plaatsen is de Reddingsbrigade sinds afgelopen weekend weer paraat voor preventief toezicht en hulpverlening op stranden en bij recreatiewater. In het afgelopen weekend heeft de reddingsbrigade zo’n 220 hulpverleningsacties uitgevoerd, waarvan 4 mensen zijn gered uit een levensbedreigende situatie, zo blijkt uit de start van de landelijke hulpverleningsregistratie van Reddingsbrigade Nederland. In de meeste gevallen ging het om hulp aan baders/zwemmers (124 keer), 27 keer ging het om hulp aan opvarenden in nood en 57 keer werd er eerste hulp verleend. Er werden 12 vermiste kinderen met hun ouders herenigd.

Op zaterdag redde de Reddingsbrigade uit Stiens 2 drenkelingen uit het water tijdens de Friese Poort Triatlon in Stiens, de reddingsbrigade gebruikte hiervoor de zgn. rescueboards waardoor zij snel dichtbij de slachtoffers kon komen. Op zondag verleende de Reddingsbrigade uit Hoorn met het nieuwste vaartuig van de organisatie, de Tinn-Silver 550 Rescue, hulp aan een motorboot met problemen. In Den Haag redde de Reddingsbrigade op zondag 2 zwemmers uit een mui, een sterke stroming richting open zee.

Vanaf vandaag publiceert de Reddingsbrigade tot en met het eerste weekend van september, wekelijks hoe vaak en aan wie er hulp is verleend. Zij adviseert strandbezoekers en watersporters goed te letten op de informatie en waarschuwingen bij de strandopgangen en recreatiegebieden en de adviezen van de lokale reddingsbrigade. Door goed te weten wat je kunt verwachten of waar je beter niet het water in kunt gaan, kunnen veel ongelukken worden voorkomen.

www.Reddingsbrigade.nl