Examens

Zaterdagochtend, 22 maart 2014. De dag van de examens is aangebroken na een jaar van hard trainen en veel oefenen. Vandaag zullen 43 kandidaten het bad betreden om aan de examinatoren en trainers te laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. En dat hebben we geweten ook, stuk voor stuk zijn ze allemaal geslaagd voor hun examen!

Rond 12 uur kwamen de trainers bijeen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de examens, voordat alle kandidaten en hun ouders naar het zwembad komen. Hierbij gaat het dan nog onder andere het ophangen van de groepstijden en het klaarzetten van alle materialen die worden gebruikt.
Vanaf half 1 verzamelden alle groepen (en hun ouders) zich in de hal, waarnaar ze zich mochten gaan omkleden. Een enkeling was, net zoals vrijdag, een tikkeltje nerveus. Zij zijn nog gerust gesteld door hun trainer(s), die ook bij hun examen aanwezig zijn geweest.

Alle kandidaten die zijn opgegaan voor een lifesaver diploma hebben eerst een theorie examen afgelegd. Voor een deel van de groep is dit een multiplechoice toets geweest, de andere groep heeft mondeling hun theorie-examen gedaan. Alle theorie kandidaten zijn hier met vlag en wimpel doorheen gekomen, ze waren zelfs bovengemiddeld goed!

Na het examen in het zwembad mochten alle kandidaten zich weer gaan douchen en omkleden. Onder luid applaus van hun trainers, ouders opa’s en oma’s mochten zij daarna in de hal hun diploma op komen halen. Daarna mochten ze allemaal op vertoon van hun diploma een ijsje gaan halen in het restaurant.

Wij zijn als trainers en bestuur meer dan tevreden over de afloop en de organisatie van de examens en willen iedereen via deze weg nogmaals feliciteren met hun diploma! Alle foto’s zijn inmiddels terug te vinden in het fotoboek (klik).