Ervaring hasselt Melvin 8-6-14

8 juni ’14

In het begin van die week werd ik benaderd door Reddingsbrigade Hasselt. Zij kwamen mensen tekort voor het bewaken van de Milligerplas bij Hasselt en vroegen Reddingsbrigade Raalte om hulp.
Nadat Maikel een mail uit had gedaan naar de groep van Lifesafer 2, reageerde Jeroen eigenlijk gelijk. Daarmee waren we met 3 man compleet. Daarna hebben we via de mail nog wat afspraken gemaakt
voor de zondag en daarmee was alles geregeld.

Die zondag zijn we met zijn drieën naar de Milligerplas gereden. Daar aangekomen kregen we een rondleiding van de postcommandant die ons vertelde over de gevaarlijkste plekken van deze plas.
We kregen een mooi officieel Reddingsbrigade shirt en short te leen, zodat we goed herkenbaar waren.Al snel hadden we de boot te water gelaten en hebben we daarmee mogen experimenteren. We kregen een portofoon om in contact te blijven met CP (de Centrale Post). Op het water hebben we een aantal oefeningen gedaan met de boot die Maikel in zijn opleiding als Lifeguard had geleerd.

Jammer genoeg kwam de zon niet echt door waardoor het aantal badgasten snel terugliep. Uiteindelijk was er helemaal niemand meer en was Reddingsbrigade Hasselt helaas genoodzaakt om de reddingsbrigadepost te sluiten. We hebben uiteindelijk dus niet veel gedaan, maar wel een goede naam achter gelaten. We zijn zeker nog eens welkom om te helpen met het bewaken en ik denk dat deze ontmoeting een goede start is van wat een mooie samenwerking kan worden tussen Reddingsbrigades Hasselt en Raalte.

Melvin ten Have