Callantsoog 1 juni 2014

Zondag 1 Juni, Het is zo ver! Met 4 weken strand in het vooruitzicht stappen Marleen en ik om 6:30 uur in de auto. Ondanks het feit dat ik me al twee dagen niet helemaal lekker voel verloopt de reis prima en twee en een half uur later zijn we bij de loods in Callantsoog. Hier ruilen we mijn kleine VW polo om voor een grote oranje reddingsbrigade auto. Ik schrijf mijn naam met daarachter de kilometerstand in de map en meld ik via C2000 aan de alarmcentrale dat we beschikbaar zijn. Nu kan de dag echt beginnen.

Na een kort stukje rijden komen we aan bij Post Callantsoog. Als we binnen komen staat de koffie al op ons te wachten, en hoewel het bijna een jaar geleden is dat ik hier binnen ben geweest heb ik het gevoel dat ik thuis kom. Tijdens de koffie worden de taken verdeeld. Ik ben vandaag chauffeur, en zodra de koffie op is rij ik samen met mijn bijrijder alle strandopgangen in ons bewakingsgebied af om deze te voorzien van een gele vlag (klik). De rest van de dag zullen wij twee de auto bemannen in het geval er iets gebeurt. Gelukkig voor onze strandbezoekers hoeven we vandaag ondanks het mooie weer niet in te grijpen.

Interessante websites:

Website van Reddingsbrigade Callantsoog www.Paal13.com
Reddingsbrigade Nederland – Wat betekent die vlag?
Weer en getijden data Callantsoog