Vraag & antwoord

Ik kan vrijdag niet zwemmen, hoe kan ik me afmelden?
Ben je een keer verhinderd om  te trainen? Klik hier of stuur dan een mailtje met daarin je naam, het brevet waar je voor traint en de datum waarop je verhinderd bent naar  ikbenziek @ reddingsbrigaderaalte.nl.  Dan brengen wij je trainer op de hoogte.

Ik ga vrijdag voor het eerst naar de reddingsbrigade. Waar kan ik mij melden?
Als je voor het eerst wilt komen zwemmen is het handig om een afspraak te maken met Jordy Kamphuis (een van onze instructeurs). Je vindt zijn email adres op de bestuurspagina (klik), maar je kunt ook het proefles formulier (klik) invullen. Als hij zelf niet in staat is om je op te vangen zal hij je koppelen aan een van onze ervaren trainers.

Waarom hebben de groepen ineens andere namen?
Sinds de zomer van 2012 hebben  alle groepen een naam. Voorheen werden de groepen vaak aangeduid met de naam van het diploma wat ze het jaar daarop zouden gaan halen. Dit zorgde voor verwarring in de periode rond de examens. Daarnaast veranderde de naam van de groep dus ieder jaar. Nu hebben alle groepen een vaste naam, dit zorgt  voor meer duidelijkheid.

Waar komen de groepsnamen vandaan?
De groepsnamen zijn de letters van het internationale spellingsalfabet. Zie voor meer informatie Wikipedia.  http://nl.wikipedia.org/wiki/Spellingsalfabet_(NAVO)

Moet ik theorie les volgen?
Nee, voor het grootste deel van de diploma’s hoef je geen theorie les te volgen. Dit begint pas vanaf Life saver 1.

Mijn kind zwemt iedere vrijdag bij de reddingsbrigade. Kan ik de club ergens bij helpen?
Wij zijn praktisch altijd op zoek naar ouders die willen helpen aan het bad of op een ander gebied! Als je geen kennis of ervaring hebt is dat geen probleem! De praktijk is de beste leerschool. Ouders zijn van harte welkom om mee te komen zwemmen in een eigen baan. Heb je interesse om de vereniging ergens bij te helpen, neem dan contact op met het secretariaat (klik) of spreek vrijdag avond een van onze trainers aan.

Ik ben veel ouder dan de kinderen  die nu voor junior redder 1 zwemmen, wat nu?
Geen paniek, de groepen worden zo veel mogelijk op leeftijd ingedeeld. In overleg kunnen we bovendien veel regelen.

Ik wil lid worden maar ik ben veel jonger dan de kinderen in de jongste groep, wat nu?
Ben je in het bezit van zwemdiploma A, en ben je 6 jaar of ouder, dan kun je lid worden. Wij willen ook de allerkleinsten de kans geven om bij ons te komen zwemmen. Dus laat van je horen!! In overleg kunnen wij veel regelen! Stuur een mailtje naar het secretariaat (klik)  of spreek op vrijdagavond een van de trainers aan.

Gaat de training in de vakantie door?
De training gaat tijdens de vakanties meestal gewoon door. Alleen in de kerstvakantie, de zomervakantie en een aantal andere feestdagen zal de training niet door gaan. Voor de exacte data raden wij je aan regelmatig de agenda (klik) op deze website te raadplegen. Als je gebruik maakt van google agenda of als je in het bezit bent van een smartphone kan je deze agenda daar aan koppelen zodat je altijd op de hoogte bent! Zie hiervoor de handleiding op de download pagina (klik).

Wat is het verschil tussen trainers met rode en trainers met gele shirts?
Trainers dragen een rood shirt en aspirant trainers dragen een geel shirt. Zo weet iedereen met wie hij/zij te maken heeft tijdens de trainingen aan het bad.

Kan ik  aspirant trainer worden?
Natuurlijk! Als je het leuk vindt kun jij ook aspirant trainer worden. Hiervoor moet je wel minimaal 16 jaar oud zijn. Bij voorkeur heb je al ervaring met het zwemmend redden, maar dit kunnen we natuurlijk (bijvoorbeeld als ouder) altijd leren.

Kan ik  trainer worden?
Wij hebben altijd behoefte aan ouders die aan het bad willen helpen. Dus lijkt het je leuk om trainer te worden, stuur dan een mail naar het secretariaat. Dit mag natuurlijk ook als je meer wilt weten over het trainer zijn. Je bent van harte welkom!!

Hoeveel verdienen de trainers?
Dat is heel simpel, trainers krijgen € 0,00 per uur. Niet alleen de trainers, maar iedereen die werk verzet voor de brigade doet dit 100% vrijwillig. Hier staat tegenover dat wij ieder jaar een spetterende feestavond organiseren voor alle vrijwilligers!

Wat moet ik kunnen voor het examen?
Bij de downloads (klik) op deze website staan de exameneisen. Als je twijfelt voor welk brevet jij zwemt kun je bij de groepsindeling (klik) kijken.

Ik voel me niet op mijn gemak in mijn groep, kan ik zomaar naar een andere?
Als iemand zich om wat voor reden dan ook niet op zijn gemak voelt kan hij/zij hierover in gesprek gaan met zijn/haar trainer of met het secretariaat (klik voor contactgegevens). Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft, dus blijf er niet mee lopen!

Mag ik sieraden dragen in het zwembad?
Nee, het dragen van sieraden is niet toegestaan.

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen, hoe regel ik dit?
Afmelden dient schriftelijk te worden gedaan bij de penningmeester. Vermeld altijd je naam en geboortedatum. Afmelden mag via de email (klik), of door een brief te sturen naar ons postadres. Nadat je een bevestiging van de opzegging van je lidmaatschap hebt gehad ben je uitgeschreven.

Ik wil e-mails voortaan op een ander e-mail adres ontvangen, hoe regel ik dit?
Voor het wijzigen van je contactgegevens kun je contact opnemen met onze ledenadministratie. Dit kan je doen door te mailen met de penningmeester (klik).

Mijn kind zwemt bij de brigade en dat wil ik zelf ook . Kan dat?
Natuurlijk! Ouders van onze leden kunnen ’s avonds bij ons komen zwemmen. Voor volwassenen hebben we tegenwoordig alle drie de uren een baan gereserveerd!  Hierdoor is er altijd de mogelijkheid om gelijk met uw zoon of dochter te zwemmen. Het derde uur verzorgen we wekelijks een training zwemmend redden voor volwassenen, maar gewoon baantjes trekken om aan je conditie te werken kan natuurlijk ook altijd.

Ik ben mijn (zwem)kleding vergeten, wat nu?
Alle kleding die na de training achter blijft wordt afgegeven bij het zwembad personeel. Als je iets hebt laten liggen is het verstandig dit zo snel mogelijk op te halen. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met het zwembad (0572-347950). Mailen met de reddingsbrigade heeft geen zin want wij bewaren zelf geen spullen.

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?
Staat je vraag hier niet tussen of is het antwoord niet duidelijk genoeg? Stuur dan een mail naar het secretariaat (klik) . Het e-mail adres staat ook rechts in beeld.