5 weken meewerken bij CLG

Hoi allemaal,

Ik ben Jeroen Halman en zit in groep Golf. Ik heb deze zomer 5 weken op het strand in Callantsoog gewerkt. Het was een lastige keuze of ik wel of niet naar het strand zou gaan. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik de stap heb gezet, want het was een geweldige ervaring.

DSCN8129

Mijn taak op het strand was om langs de waterkant de mensen in de gaten te houden. In Callantsoog is het strand opgedeeld in vakken en mijn taak was om door deze vakken te lopen en te kijken of alle mensen op de goede plek zwommen en of er geen zwemmers in de problemen waren. Een leuke taak want je staat veel aan de waterkant, spreekt veel mensen en je bent altijd op het strand. Naast dit heb ik veel op de post gezeten met mijn collega’s wat altijd zeer gezellig was. Ik ben 3 keer in het water geweest om mensen er uit te halen. 2 keer was het ook echt nodig, 1 van de 3 keren was er een jongen in het vak voor de post die een kitebord wou pakken. Hij kwam in een sterke stroming, zijn vader wou hem er uit halen maar ook hij kwam in de stroming. Ik en 2 collega`s hebben de vader en zoon toen uit het water gehaald, met hen was verder niets aan de hand.

IMG-20150810-WA0006

Voor de rest hebben we veel geoefend met verschillende scenario’s, wat zeer leerzaam was. Zo hebben we geoefend dat iemand zelfmoord wou plegen, dat iemand een overdosis drugs had genomen, dat een kajakker in de problemen was geraakt, dat een verre zwemmer niet terug kon komen, een kind vermissing en een onwel wording.

Op mijn laatste dag in Callantsoog was ik op onze 2e post in Groote Keten en toen ik hier was kwamen wij op het idee om een oefening te verzinnen. Ik zou van de kust afzwemmen en dan zou de boot uit Callantsoog mij weer op halen.

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben gaan zwemmen en lag ongeveer 500m uit de kant. Ik had last van nekletsel (dus ze moesten mijn nek stabiel houden), viel steeds weg en had astma (ik mocht dus geen zuurstof krijgen). Na een tijdje had de boot mij gevonden en haalde de opstapper mij binnen boord, de boot voer snel terug naar de kant en daar ben ik met een brancard naar de kant gebracht en verder behandeld. Het was leuk om een keer slachtoffer te spelen en het was zeer leerzaam.

Deze foto is gemaakt tijdens de oefening. IMG-20150810-WA0011

Al met al waren de 5 weken zeer snel voor bij, en heb ik het echt zeer goed naar mijn zin gehad.

DSCN8107