Trainingsweekend WK Lifesaving

Hallo leden,

Ik ben Maikel en ik ben de zaterdag van jullie examen naar Noordwijk gegaan voor een trainingsweekend.

In het weekend van 10 september vinden de beach onderdelen van het WK Lifesaving 2016 plaats in Noordwijk. Een leuk promotiefilmpje is te vinden op youtube via deze link (KLIK).Tijdens het evenement zullen ongeveer 50 personen uit heel Nederland op het water zijn voor de veiligheid van de deelnemers.

Zaterdagochtend begon de dag in de loods met een uitleg over de verschillende wedstrijdonderdelen. Rond 12 uur hebben wij een nat- of droogpak aangetrokken tegen de koude zee en zijn naar het strand gegaan. De zee was jammer genoeg een spiegel, geen golven. De vaartuigen zijn gelanceerd en er is daarna veel geoefend met diverse reddingen, maar ook boeienlijnen (ver)leggen en nog veel meer. Zelf heb ik ook nog in het water gelegen om als drenkeling op een waterscooter te klimmen. Om 5 uur waren de vaartuigen weer terug op het droge en zijn deze afgespoeld. Daarna is iedereen lekker gaan eten bij de slaaplocatie. Daarna gezellig kletsen rond een kampvuur.

Zondags is na het ontbijt weer geoefend. De zon scheen zelfs zo fel dat het water uit mijn natpak begon te stomen. Er werden assessments afgenomen om te kijken of iedereen op niveau zat. Bij iedereen ging dit heel goed! Tegen een uur of 3 kon ik op de waterscooter varen en heb er een goed half uur ervaring mee opgedaan. Daarna was het tijd om alles weer op te ruimen.

Het was een geweldig weekend, maar ook voor jullie hoorde ik. Allemaal geslaagd, gefeliciteerd.

Maikel

P.s. Meer informatie over het WK is te vinden via www.lifesaving2016.com